Spänningsvärk kan bero på tänderna

31 oktober 2019 admin

I vår stressade tillvaro är det vanligt att folk får både spända muskler och huvudvärk. Det många inte tänker på är hur olika spänningar påverkar oss. Din spänningshuvudvärk kan många gånger komma från tänderna, och en bettskena från din tandläkare kanske kan avhjälpa dina problem. Har du ömma käkar kan du slippa ha ont längre, om du gör något åt situationen och bokar en tid hos tandläkaren. En tandläkare har ofta specialkompetenser, som vi inte tänker på. Därför är det inte fel att fråga om råd oavsett vilka funderingar man har. Du kan få svar på dina undringar på ett pedagogiskt sätt.

 

Tandskydd skonar dina tänder

Det finns också speciella tandskydd som du som idrottare kan behöva när du utövar t.ex. kampsport eller hockey. Fråga din tandläkare till råds. Det är viktigt att man sköter sina tänder och är rädd om dem. Därför är det bra att känna till vilka hjälpmedel det finns. Vet du att du utsätter dig för vissa risker, är det dumt att få en tandskada, när du helt enkelt skulle kunna  använda ett tandskydd. Till tandvården hör ju också tandstickor och tandtråd, som ska användas regelbundet. Vad just du behöver beror bland annat på hur tätt tänderna sitter och om du har tandfickor eller andra problem.

 

 

Tandställningar med nya material

Du kan också få hjälp med sneda tänder eller oönskade gluggar i ditt leende. Tandställningar nuförtiden är moderna, och de är också skonsammare att använda och lättare att fästa än sådana som användes förr. Skulle du ha råkat förlora en tand eller två, kan du få hjälp även med sådant. Delproteser kan lösa ditt problem, och det finns olika alternativ att välja på. Tandläkare i Kista kan exempelvis tipsa om vad som skulle kunna passa i varje enskilt fall. Ett länktips är: https://www.tandlakarekista.se/

Fler nyheter