Spa – nyaste avkopplingskonceptet

04 juni 2020 william eriksson

Spa är kanske ett av de nyaste avkopplingskoncepten vars popularitet bara växer med åren. Anläggningarna blir allt fler och behandlingarna mer varierande vilket gör att det blir lättare att boka en spahelg oavsett var man bor. Välj gärna ett hotell nära dig om du vill slippa långa resor. Känner du för att kombinera upplevelsen med ett besök i en annan stad, sök dig då till en anläggning längre bort. Skriv bara in i orten i sökmotorn – t.ex. Spa i Dalarna – och se vilka förslag som dyker upp. En sak är säker: oberoende av vilken komplex du väljer att åka till så kommer du att vila upp dig, äta god mat och må bra.

 

Spa – hälsa genom vatten

Ordet spa tros vara en förkortning på den latinska frasen “salus per aqua” och betyder hälsa genom vatten.

Idag inkluderas det inte enbart vattenbehandlingar när man går på Spa. Det finns allt från skönhetsprocedurer till massage med värmande stenar och guld för dem som vill lyxa till det lite extra. Det ursprungliga begreppet innefattade dock endast behandlingar som gjordes i eller med hjälp av vatten.

 

 

En lyxig upplevelse

Att gå på spa är en upplevelse som kombinerar två väldigt trevliga komponenter, nämligen vatten och lyx. Ja, spa kan vara ganska påkostad upplevelse och därmed kännas lyxigt. Känslan förstärks då man ofta hittar ett spa hos något dyrare hotell och anläggningar.

Att bara få vara, få massage och koppla av klädd i en vit, mjuk badrock tillhör också spakonceptet. Dock finns det lite mer att hämta än så. Idag inkluderas det god mat, sköna promenader utomhus och vacker musik när man bokar in en spahelg någonstans i Sverige.

Komplexen har förutom vattensalonger även restauranger som erbjuder smakrika rätter uppskattade av alla gäster. Unna dig gärna en spadag eller helg. Det är utan tvekan minnesvärd upplevelse.  

Fler nyheter