Handskar ute, handskar inne

06 mars 2020 jonas_olsson

Det finns nästan lika många användningsområden för handskar som det finns färger, modeller och storlekar på dem. Som så mycket annat i klädväg är funktionen inte sällan både praktisk och estetisk. Det gäller även bilhandskar, ett klassiskt och tidlöst plagg för den som vill föra fram sin bil med stil och känsla. Lyckligtvis behöver vi i våra moderna bilar sällan oroa oss för att frysa en längre stund efter att vi satt oss bakom ratten, men skälen till att använda handskar i bilen är fler än bara att värma upp våra fingrar. 

 

Ett funktionellt plagg för dig som är rädd om din bil

Ett par bilhandskar i god kvalitet kan vara skönt vid långkörningar, då de ger ett bra grepp om ratten. Det gör att du inte behöver ta i lika hårt, vilket i förlängningen sparar på dina händer. Ett bra grepp innebär dessutom bättre kontroll på bilen, vilket är en fördel ur säkerhetssynpunkt. För den som lider av handsvett kan skillnaden mellan att köra med och utan bilhandskar vara stor. Men även den som inte märker av sin handsvett bör läsa vidare. Alla händer lämnar nämligen ifrån sig mer eller mindre fett, vilket har en påverkan på din ratt. Det gäller särskilt om du har en modell gjord av läder eller mocka. Med tiden kommer dessa att få synliga märken av lämningarna från händerna. Detta är något som ett par bilhandskar motverkar.

 

 

En modeaccessoar med många år på nacken

Men låt oss inte bortse från det uppenbara. Ett par bilhandskar är bilförarens kanske främsta accessoar. Det är inte bara ett retroplagg från en svunnen tid, utan ett tillbehör som andas professionalism och varsamhet. Kvalitativa bilhandskar återfinner du i välsorterade handskaffärer. Ett tips är att matcha dina handskar med bilens övriga inredning för att skapa ett helhetsintryck som kommer att imponera på dina medpassagerare.  

 

Fler nyheter