Håll värmen i stil med ett par mockahandskar

19 juli 2021 Lily Hansen

Du vet den där bitande och isande vinterkylan som gärna gör sig påmind i Sverige? Vintern är lång, och det blir riktigt kallt. Då är det viktigt att klä sig efter väder. Mössa och halsduk är obligatoriskt när vintervindarna blåser på. Så är även en tjock, vindtät vinterjacka och ett par ordentliga skor. Men glömmer du inte någonting nu? Jo, såklart. Du ska inte gå någonstans utan att par tjocka handskar på händerna. Gärna ett par mockahandskar.  

Händerna är extra utsatta under dessa vinterdagar. Det behöver inte vara många minusgrader, det kan till och med vara plusgrader, innan händerna börjar berätta att de inte tycker om kylan. De berättar det genom att bli nariga, torra och förstås oerhört kalla. Så kalla att det gör ont och du knappt kan röra fingrarna. Här kommer det inte hjälpa att gräva ned händerna i fickorna. Det enda som hjälper är att sätta på dig ett par handskar. 

 

Estetiska och praktiska handskar 

Handskar har för övrigt fler funktioner än att bara hålla händerna varma. Ibland kan det helt enkelt bara vara praktiskt med ett par handskar. Som till exempel när du ska påta i trädgården. Eller diska. Eller agera fotbollsmålvakt. Men det finns förstås speciella handskar för alla dessa olika specifika tillfällen. Det kanske inte är handskar som du har på dig på promenaden till jobbet eller ens för att värma dina fingrar och händer. 

Sedan kan det förstås också handla om rent estetiska skäl. Det finns kanske en anledning till att du väljer ett par mockahandskar snarare än ett par grova skidhandskar till vinterrocken när du ska på en fin middag. Man ska inte underskatta vad handskarna kan bidra med som komplement till helheten. Det kan därför vara bra att ha ett gäng handskar hemma så att du har några i reserv. Här har du några tips: https://ostermalmshandskaffar.se/ 

Fler nyheter