Gå en utbildning om fillers

26 april 2021 Lily Hansen

Har du ett öga för utseende och brinner för att arbeta med andra människor? Både botox och fillers är något som behöver utföras av en sjuksköterska, en läkare eller en tandläkare. Trots att man är det så måste man göra en utbildning om fillers. Många tycker att det är roligt och givande att arbeta med fillers och botox. Har man tidigare till exempel jobbat på ett sjukhus kan det vara skönt att istället sticka friska människor som frivilligt vill bli stuckna. 

Båda dessa är skönhetsingrepp, trots det fungerar de lite olika. Många använder sig av botox för att få bort rynkor. Det fungerar muskelavslappnande och fyller ut även djupare rynkor. 

Det används även för människor som har problem med svettningar. Genom att lägga in botoxen stoppar man nervsignalen att nå fram till svettkörteln. Detta funkar bra på de flesta människor. Det är väldigt få biverkningar av det, och de som finns går oftast snabbt över. 

Fillers för slätare hud

Fillers är mer känt för att användas mot förändringar i utseendet. Vill man ha en annan form på läpparna? Då är det fillers man använder sig av. Det används även på haka, panna och andra ställen. 

Även fillers kan man använda mot rynkor. Många kliniker som erbjuder fillers erbjuder även botox. Vill du göra någondera, men inte vet vilket du ska ha kan du få hjälp med det av kliniken du går till.

För att få lov att hålla på med botox och fillers behöver man gå en utbildning. Denna utbildning tar inte alls lång tid. Den tar oftast endast en dag. Här kan du se mer om den: https://www.lakarnasestetiskaskola.se/vara-utbildningar/fillers

När utbildningen är klar får du ett certifikat att du är utbildad. Detta kan du sedan stolt hänga upp på väggen så kunderna ser att du är utbildad.

Fler nyheter