Forma kroppen

22 oktober 2019 admin

Även fast man tränar ofta och äter rätt kan det finnas vissa områden på kroppen som aldrig vill bli riktigt så tonad som man kanske önskar. Några områden på kroppen som många känner att de har problem med är höfter, armar, dubbelhaka, bröst och buk. Känner du att du har gjort allt du kan men inte kommer vidare så kan det vara värt att boka en konsultation på en skönhetsklinik. Det viktiga är att du inte tror att alla dina problem kommer att bli som bortblåsta på grund av ett kirurgiskt ingrepp och att noga tänka igenom beslutet innan du lägger dig på operationsbordet.

En bra metod inom fettsugning kallas Lipomatic. Lipomatic-tekniken går ut på att först lösa upp de oönskade fettdepåerna genom vibrerande kanyler och därefter på ett skonsamt sätt suga ut fettcellerna genom samma kanyler. Maskinen som används under proceduren hanteras av en kirurg och har ett säkerhetssystem som skyddar nerver och muskelvävnad. Proceduren genomförs under lokalbedövning för att undvika de risker som narkos medför.

Den här tekniken har fördelar gentemot klassisk fettsugning bland annat då den är mindre traumatiskt för kroppen, vilket innebär färre blåmärken och mindre risk för ödem. Genom att man använder sig av mer lätthanterlig apparatur kan kirurgen behandla mindre områden som till exempel kinder och dubbelhaka med mer precision. Huden drar ihop sig lättare än vid klassisk fettsugning och Lipomatic-tekniken innebär en betydligt kortare operationstid. De allra flesta som gjort ett ingrepp med denna teknik kan återgå till sin normala livsstil redan dagen därpå. 

Du kommer dock att vara svullen och ha blåmärken kring det behandlade området, ibland tar det upp till en månad innan det försvinner men det är väldigt individuellt och kan gå snabbare eller ta längre tid än så. Det är viktigt att ha tålamod efter genomför behandling då det ibland tar upp till sex månader innan resultatet är synligt.

Det finns olika alternativ till fettsugning Stockholm, här är en som utför det med Lipomatic-tekniken.

Fler nyheter